De mest håpløse fra arkivet

Last ned / skriv ut skjema

Levér sytemelding!

Idé: De som sliter med hverdagshumøret, kan nå levere en sytemelding og ta seg litt fri – til glede for alle. Last ned vårt sytemeldingsskjema, fyll ut og lever til dine nærmeste omgivelser for behandling. Skjemaet kan også leveres anonymt til akutt behandling i vår forbrenningsovn “Sytpeisen”. Ha gjerne skjemaet klart når de verste syterne setter i gang. Skjemaet er utarbeidet av sytiater Klagulf Jammerdal ved Helgelandssytehuset.
Skjema: Last ned / skriv ut
Idémaker: Ølvin B. Villing og Barthold Flåsnes
Skjemadesign: Ølvin B. Villing
Webadresse: www.sytemelding.no


Ferdigkokt vann

Idé: Endelig er ferdigkokt vann tilgjengelig, vannet trenger kun oppvarming. Merkelig nok er ikke oppskrift på koking av vann nevnt i en eneste kokebok, noe som har resultert i mange tørrkokte kasseroller opp gjennom årene. Men med ferdigkokt vann for hånden slipper man å lure på hvor lenge vannet skal koke.
Idémaker: Ragnvill Einebær
Illustrasjon: Skill Hill


Lekkasjestopperen “Indoktrin”

Idé: Litt for mange ganger går beskjeder inn det ene øret og ut det andre. Det er det slutt på nå. Denne lekkasje­stopperen har lydforsterker på det ene øret, og hørselvern på det andre øret slik at lyden ikke renner ut. Ikke rart at denne er blitt alle foreldres favoritt! Og skoleverket vil fra kommende skoleår kjøpe inn klassesett som en siste utvei for å få ungene til å høre etter. Og endelig er det mulig å få gitt beskjed til godt voksne gubber om huslige detaljer som blomstervanning, støvtørking, klesvask, o.l.
Idémaker: Tor M Hammaren
Konstruktør: Barthold Flåsnes


Returpunkt for trekkspill m.m.

Idé: Trekkspill, sekkepipe, hardingfele og ikke minst blokkfløyte har i mange år vært årsak til gnagsår i både øregang og hjernebark. Dette miljøproblemet har nå fått sin løsning ved at vi har utviklet en returcontainer for disse apparatene. I samarbeid med Norsk Trekkspillretur AS vil det nå bli utplassert slike containere på utvalgte steder landet rundt. Og behovet er stort. Et utplasseringsforsøk som ble gjort i Sjøgata i Mosjøen måtte avbrytes etter få timer, da var containeren allerede gått full.
Ekstra: Flere har etterlyst eget hull for trekkspillplater, men plateslipp gjør du i samme hull som blokkfløyter.
Idémaker: Ølvin B. Villing
Konstruktør: Barthold Flåsnes


Anette-sagen

Idé: En dobbeltvirkende sag i ved-stil til å sage over tørrpinner og stokk konservative.
Idémaker: Ølvin B. Villing og Diego Nalstreken
Prototype: Ølvin B. Villing


Trekkspillautomat

Idé: Nå kan du endelig skaffe sikre inntekter til ditt lag eller forening. Denne automaten spiller trekkspillmusikk døgnet rundt – helt gratis. Men mange vil gladelig putte på noen småkroner for å få en liten pause og unngå gnagsår i ørene. Plassert i tettbebygd og urbane strøk vil denne automaten kunne generere store inntekter i løpet av kort tid. Automaten er dypfundamentert og sprengnings-sikker. Godkjent av Forsvaret til psykologisk krigføring.
Idémaker: Ølvin B. Villing og Barthold Flåsnes
Konstruksjon: Barthold Flåsnes


Nødinngang

Idé: Man er ute og går tur og aner fred og ingen fare, men blir overrasket av et kraftig regnvær, eller at din bedre halvdel vil ha deg med på nærmeste klesbutikk. Da bør det være lett å stikke seg bort via nærmeste nødinngang.
Idémaker: Ølvin B. Villing
Design: Ølvin B. Villing


Dobbeltvirkende paraply

Idé: Alle har erfart at paraply og vind hører ikke sammen. Løsningen er å montere håndtak også oppe på paraplyen. Da er det bare å snu den opp ned når den vrenger seg og fortsette sin vandring.
Idémaker: Dielgo Nalstreken
Illustrasjon: Dielgo Nalstreken


Panikkalderklokke

Idé: Når hormonene får sin andre vår og man tror gresset er grønnere på den andre siden, da er det lett å bli revet med. Men ingen har lyst på et nytt sett unger etter å ha prøvd panikkalderklokken. Den vekker deg til tilfeldige tidspunkter midt på natten med ungeskrik. Luksusutgaven inneholder også døgnet rundt kolikkskriking og diverse odører, samt stadige innkallinger til foreldremøter tilsendt på mail (krever nettilkobling). Klokken er godkjent av den katolske kirke som prevensjonsmiddel.
Idémaker: Stig Teves Rosevin
Illustrasjon: Stig Teves Rosevin


Hjørnespark

Idé: En spark er ofte et umulig objekt, både å parkere og lagre. En hjørnespark er løsningen, den er lett å plassere i et hjørne i kjellerboden, og den er grei å parkere på et hushjørne.
Idémaker: Chevy A. Perlegården
Utførelse: Håvard Smed


Bær-sko

Idé: “Bær-sko” eller internasjonalt “Berryboot”. Tursko med påmontert bærplukker. Den representerer det siste innen platåsko og trenden “kombiner det behagelige med det praktiske”. Denne første modellen er utarbeidet spesielt til bruk i Forsvaret eller andre som ferdes i skog og mark. Modellen kan modifiseres til en mer sporty utgave som kan brukes til f.eks. orienteringsløp eller VM i bærplukking.
Idémaker: Skill Hill
Bygging: Ølvin B. Villing


Treningsapparatet “Jo-jo slanker’n”

Idé: Et treningsapparat bestående av en gardintrapp med en badevekt på hvert enkelt trinn. Da kan man gå opp og ned i vekt.
Idémaker: Ølvin B. Villing
Bygging: Ølvin B. Villing


Vinkelskrujern

Idé: Noen ganger er det vanskelig å komme til med skrujernet, spesielt høyt oppe på veggen rundt hjørnet. Da er det greit å stå trygt og godt i stigen og feste vinkelskruene på den andre siden med vinkelskrujernet. Den som fant opp dette hadde ingen skrue løs, men var helt skrudd.
Idémaker: Ronald Hare Hanssen
Illustrasjon: Ronald Hare Hanssen


Det kommer desverre mer…