agurknytt.no – Nest siste nytt, fritt etter hukommelsen

Dagens værmelding med evighetsvarsel:
Skiftende temperatur- og vindforhold. Varierende skydekke med mulighet for nedbør.

Sperre for nye medlemmer

Flere av de nye medlemmene i Tråkkvika Gangsperrarlag fikk skikkelig gangsperre etter flere turer fra sofaen til kjøkkenet i helga. – Lange sportssendinger tar på, sier Sveinung Sofagris til Agurknytt. – Jeg blir svett av å tenke trening, legger han til. Vi får opplyst at foreningens vedtekter er basert på hviletidsbestemmelsene. Gangsperre er en lidelse som ofte rammer velutviklede kontorkropper, i følge Wiktipedia.
[18.03.2021]

Ble full av alkoholfritt øl

En mann ble ganske full i magen etter å ha drukket nesten tre six-pakker med Munkholm. – Det var ikke lurt å drikke så mye øl, jeg måtte spy på slutten, sa mannen før han satte seg i bilen og kjørte heim.
[18.03.2021]

Kaffekopper for venstrehendte

Svensken Gunder Ebbeson hadde sett seg lei av at kaffekopper kun var laget for høyrehendte, så han satset skikkelig og bestilte et parti på 10000 kaffekopper for venstrehendte fra Kina. Han deltok med egen stand ved årets martna med de venstrehendte koppene. Han solgte rimelig bra, spesielt til andre svensker som dukket opp på martnan.
[17.03.2020]

Fant død person på kirkegården

Politiet fikk nylig melding om at det var funnet en død person på kirkegården. Mens de rykket ut kom det inn en ny melding om at det var flere døde, dermed ble beredskapstroppen alarmert. Framme på kirkegården fant de en mann som påsto at det var flere hundre døde der. Han ble satt i drukkenskapsarresten.
[16.03.2020]

Blir ikke kvitt svart arbeid

– Det er blitt gjort en del svart arbeid i bransjen opp gjennom årene, men det er mindre nå. Det toppet seg på 70-tallet, da var det mange utesteder som pusset opp diskotekene sine. Da ble det brukt mye svart, sier malermester Martin Mørk Grønn til Agurknytt.
[15.03.2020]

Nedsatt karakter pga fyll

Ei lettet Kveithild Flåsvær (18) er glad for at hun kom seg videre med karakterene fra kokkelinja, de ble ikke helt bra. Spesielt eksamenskarakteren kunne vært mye bedre. – Jeg bommet rett og slett med fyllet i eksamenskaken, sier hun.
[27.08.2014]

Kvinne kastet klærne

En kvinne i sin beste alder fra Bleikvassli så seg lei på gubbens manglende utskeielser i klesveien og kastet det meste av kolleksjonen hans i nærmeste Fretex-kontainer. – Vess ikkje gubben får se nåka meir freskar på beinrangelet sett, så får eg hain tvangsinnlagt hos Dressmann, slår hun fast overfor Agurknytt.
[27.08.2014]

Kun deltidsstillinger ved Vinmonopolet

Seksjonsjef Jonny Våker opplyser til Agurknytt at det kun er deltidsstillinger ved polet. – Det vil ikke ta seg ut med ansatte i full stilling, sier han.
[27.08.2014]

Kongen møtt med rød løper

Under klubbfinalen i Trekkvika Sjakklag ble regjerende klubbmester Remi Salomonsen (sort) møtt av en rød løper da han skulle flytte kongen. Finalen ble vunnet av Carl Magnussen (rød).
[22.11.2013]

Filmanmeldelse: “Doen”

TV-serien “Broen” har tydeligvis vært en stor inspirasjonskilde for filmen “Doen”. Handlingen utspiller seg rundt en to-seter utedo som er plassert midt på grensen mellom Norge og Sverige. Her bor den norske flyttsamen Anti Jokkijärvi og tjuvsvensken Ludde Lösmaga. Det oppstår en slåsskamp mellom disse to under et skitarbeid, og hele doen thriller avgårde. Og Anti forsvinner på mystisk vis.
Men etter dette får filmen litt for mange dødpunkter med alle likene som dukker opp av gjødseldungen. At den lille grensebygda på slutten av filmen får innlagt strøm, gjør at spenningen stiger litt. Med andre ord, en god gammeldags drittfilm.
– Petra Popcorn, filmanmelder
[11.11.2013]

Den som graver en grav for andre…

Den som graver en grav for andre, får nå kr 163,- i timen. Dette er klart etter at tariff-forhandlingene for begravelsesbransjen er i havn. De ansatte fikk også igjennom et annet viktig prinsipp, nemlig lik lønn for lik arbeid.
[07.11.2013]

Ja til eiendomskatt

Det nystiftede partiet “De Håpløse” er for eiendomskatt. – Vi vil at alle skal kunne eie sin egen katt, sier partileder Klaskfrid Grønn. Jeg hadde gått helt i hundene hvis jeg ikke hadde hatt katt, sier hun.
[15.08.2013]

Dobbeltstemme til alle

Partiet “De Håpløse” vil jobbe for at de svakstemte blir lettere hørt. – Derfor vil vi gi alle velgere dobbeltstemme ved årets valg, sier nestleder Kålbein Mørk Rød som for tiden er på stemmefiske på Helgelandskysten.
[15.08.2013]

Skuddpremie på trekkspill

I en pressemelding opplyser partiet “De Håpløse” at de vil støtte den nye “Trekkspill-loven” som kommer til behandling i Stortinget etter valget. Her foreslås det bl.a. innføring av bæretillatelse for trekkspill, skuddpremie på løse trekkspill, samt trekkspillpant på 100 kroner.
[15.08.2013]

Tusentipset

Finner du en tusenlapp eller tusen kroner i småmynter på gata, vil vi gjerne ha tips om det.
[25.07.2013]

Skadd i møteulykke

En lokalpolitiker duppet nylig av under et kommunestyremøte og veltet en kopp glovarm kaffe på sidemannen. Men hurtig avkjøling hindret heldigvis alvorlige skader, og debatten om nedleggelser kunne fortsette.
[25.07.2013]

Maratonløpere dopet seg

Flere har reagert på at noen av løperne ved Alstahaug Maraton dopet seg. Ved å innta store mengder ertesuppe før løpet, opplevde løperne at dette ga ekstra gass underveis. En dobbeleffekt var at konkurrentene holdt behørig avstand, ingen vil legge seg bak pga lukta. Idrettsforbundet vil nå se på saken, siden ertesuppe ikke står på dopinglista.
[02.07.2013]

Firhjulstrekk til alle biler

Nå kan alle bilmodeller få firhjulstrekk, sier Kåre Kardang i bedriften Løkta Motor & Sønn. – Dette er praktiske trekk som beskytter dekkene ekstra godt ved langtidslagring. Et sett til alle fire hjulene koster bare 199 kroner, forteller han.
[01.07.2013]

Fikk skiveutglidning under sending

En plateprater i Radio Korgen var uheldig da en av hans skiver gled ut av coveret og havnet under bordet midt under sending. Heldigvis rakk han å hente fram platen før neste låt skulle spilles.
[01.07.2013]

Lærer kritisert for grisprat

Flere elever har sett seg lei på at læreren gjentatte ganger drev med grisprat i timene. – Nå har vi fått aldeles nok, vi vil lære om andre dyr også, sier elevene ved Vefsn landbruksskole.
[01.07.2013]

Finnene vinner alt

Vår utsendte sportsjournalist Snervin Melken er oppgitt etter at finnene vinner alle langrennsøvelsene i ski-VM. – Hver eneste løper som kommer i mål står det Finish på, sier han. Han dekker øvelsene fra sin faste plass i baren på hotellet, TV gir best oversikt, mener han. Nå venter en storjobb med å skrive reiseregninger, sukker han oppgitt.
[28.02.2013]

Til topps under OL

Mange spreke vefsninger valgte å ta seg en tur til topps på Øyfjellet mens sendingene fra OL i London rullet over skjermen, heter det i årsmeldingen fra Brurskanken Turlag.
[18.01.2013]

Kiwi solgt til Rema

Fruktimportøren Bama opplyser i en pressemelding at de har solgt et ekstra stort parti kiwi til Rema før jul. – Det blir nok grønn jul for mange, sier informasjonskonsulent Kalle Blorin til Agurknytt.
[26.12.2012]

Agurknytt tester lammelår

Det blir servert mye forskjellig ved julebordene. Agurknytt har i år bestemt seg for å teste lammelår. Vår assisterende kontorsjef Barthold Flåsnes har vært ute og fått tak i et magert lårbein, se bildet.
[30.11.2012]

Lavsesong for høy

– Nå er det lavsesong for høy, konstaterer gårdbruker Reidar Rundballe til Agurknytt. Ingenting vil gro så sent på høsten, men snart blir det høysesong for lav. I tillegg er jeg blitt gressenkemann, kona har tatt seg en 14-dagers tur til syden, sukker han oppgitt.
[19.11.2012]

Fikk pålegg fra Mattilsynet

Det var stor jubel ved Breiflabben aldersheim da de fikk ti kartonger med pålegg fra Mattilsynet. Pålegget var tidligere blitt inndratt fra en restaurant pga ulovlig import.
[25.10.2012]

– Korrupte politikere

At våre politikere er kjøpt og betalt av næringslivet, har vi lenge hatt mistanke om, det sier pensjonist Andor Skreivik til Agurknytt. – Og nå foregår det svært så åpenlyst, postkassa mi er stadig full av brosjyrer fra butikker som skryter av sine partikjøp.
[19.10.2012]

Kjøpte to par sokker og saget ned tre

En nabo til Samvirkelaget i Korgen hadde lenge sett seg lei på store trær som skygget for tomta hans. Da Samvirkelaget nylig hadde tilbud på sokker, “Betal for to – ta tre”, benyttet han sjansen.
[17.10.2012]

Dømt for vold mot politiet

Under en bedriftskamp i fotball mellom kommunen og politiet, ble en av spillerne på politiets lag skadet og byttet ut. En spiller på kommunens bedriftsidrettslag ble dømt gult kort for stygg takling av en motspiller.
[25.06.2012]

James Bond spilt inn i Sandnessjøen

En av våre lesere melder at han har fått tak i en piratkopi av den siste James Bond filmen. Kopien er spilt inn hos en kompis i Sandnessjøen.
[25.06.2012]

Svenskene likte ikke tre-ski

Svensk skisport ble reddet på 70-tallet da tre-skia forsvant. Det sier Nisse Dahlberg i den Svenska Skidstiftelsen. – Det ble mye enklere med to ski enn med tre ski, sier han.
[26.06.2012]

Skalkeskjul avdekket

Under en opprydding på kjøkkenet til en ungkar i Susendalen, ble det oppdaget at brødboksen hadde blitt brukt som skalkeskjul. Her ble det funnet over en måned gamle brødskalker, forteller Petrine Heklebakken, leder for bygdas husmorlag, til Agurknytt.
[12.07.2011]

Høyre-velgere er de beste sjåførene

De som velger høyre side av veien er de beste sjåførene, det konkluderer en fersk undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt.
[03.07.2011]

Gikk ned for telling

En kunde ved nærbutikken i Fagervika ble rimelig oppgitt da han ikke fant betjening i den åpne butikken mandag formiddag. Bestyrer Bingvart Skrevlingskaret unnskyldte seg med at hadde gått ned i kjelleren for å ta en full varetelling av lageret. – Ingen morsom oppgave, men det må gjøres, sier han til Agurknytt.
[01.07.2011]

Solgte stoff på torget

Under Festivaldagan solgte Rajiv Kabala et variert utvalg av fint indisk gardinstoff i en av bodene på torget. – Folk vil ha mer fargerike gardiner i år, forteller han til Agurknytt.
[01.07.2011]

Sola uteble

Seriekampen mellom Sandnes og Sola sist helg ble avlyst fordi laget fra Sola uteble. Det viste seg å være en feil i terminlistene. Kampen blir satt opp senere.
[01.07.2011]

Ble lam etter fødsel

En sau som hadde gått drektig en tid, fødte tre livskraftige lam sist kveld. Det melder sauebonde Ullvart Brækemoen til Agurknytt.
[28.06.2011]

Havnet i grøfta

Det meste av snøen som ble brøytet i vinter, havnet i grøfta. – Dette er vi svært fornøyd med, sier kommuneingeniør Snebald Grusbakken til Agurknytt.
[29.06.2011]

Sto i lys lue

En mann med lys lue ble observert ved en brann i Hertingset sist helg. Det kan være pyromanen vi har lett etter en stund, opplyser Politiet til Agurknytt.
[30.06.2011]

Lei av tåkeprat

En fisker på Helgelandskysten klager på for mye tåkeprat fra meteorologene. – Spesielt værmeldingene tidlig på morgenen kan være ille, sier han til Agurknytt. Da blir det ikke småsei hver dag, sier han oppgitt.
[29.06.2011]

Fred i Midt-Østen

Fred Nilsen har nylig vært en tur i Midt-Østen og studert gamle kulturer. – Jeg har samlet stoff til en doktoravhandling, sier han til Agurknytt.
[29.06.2011]

300 000 analfabeter i Norge

Det er rundt 300 000 analfabeter i Norge. Det er først og fremst de yngre aldersgruppene som preger denne statistikken, som regel barn under seks år.
[28.06.2011]

Stjernene dukket ikke opp

En ung kvinne som hadde rigget seg til med teleskop på Siriustoppen for å se på stjernehimmelen, måtte dra skuffet hjem. Skyene kom sigende inn og ødela opplevelsen.
[28.06.2011]

Bil i full fyr

En bil sneiet borti en full fyr som hadde havnet litt for langt ut i gata natt til søndag, dette i følge den lokale politiloggen.
[28.06.2011]

Tok bilde

Ingen er anmeldt etter at en mann tok et bilde i går ved Utsikten. Han brukte sitt eget kamera. Det er uklart hva motivet var.
[28.06.2011]

Bjørn overrasket turgåer

En eldre dame på skogstur møtte plutselig Bjørn Berntsen på turstien. – Det var svært overraskende og meget hyggelig, jeg hadde ikke truffet ham på flere år, sier hun til Agurknytt.
[28.06.2011]

For høye priser

Kundene klager på for høye priser ved Snertingvik Samvirkelag. – Jeg får kink i nakken når jeg handler, sier Bakvår Bromleneset til Agurknytt. Prisene er plassert for høyt på reolene, noe som gjør dem vanskelig å lese for de laveste av oss, sier hun.
[28.06.2011]

Skjøt vilt med hagle

Det ble rundt tretti ryper på jaktlaget under årets småviltjakt. – Vi er fornøyd, sier Villfred Haglemoen i jaktlaget til Agurknytt.
[28.06.2011]

Fikk sparken

En ansatt ved Intersport i Gluttumvik fikk ved årets julebord sparken for lang og tro tjeneste. Sparken er en hurtiggående modell av typen Rapp.
[28.06.2011]

Tre oppsagd

Eit stort tre vart i dag oppsagd ved Gran Bruk.
[28.06.2011]

Tatt på fersken

– Vi har problemer med at folk peller for mye på varene i frukt- og grøntdisken, sier samvirkelagbestyrer Ørtvald Hufsingset. Her om dagen måtte vi kaste en fersken som folk hadde tatt for mye på, forteller han til Agurknytt.
[28.06.2011]

Mistet lappen

En ung gutt måtte trøstes etter han hadde mistet handlelappen da han skulle på en lengre handletur over Fustvatnet for naboen en tidlig vårdag. Det var kun lappen han mistet, naboen hadde ikke sendt med han penger fordi isen var usikker.
[28.06.2011]

Vant 100 m hekk

En dame er rimelig fortvilt etter å vunnet 100 m hekk i Hagelagets årlige sommerlotteri. – Jeg har da ikke så stor hage, sier Mysvår Grønn til Agurknytt.
[28.06.2011]

Nye koster på kommunehuset

Kommunen har kjøpt inn nye koster som skal brukes ved kommunehuset. – Vi håper å bli kvitt støvplagen som har herjet i den tørre sommeren, sier vedlikeholdsleder Bjartold Komlingskaret til Agurknytt.
[28.06.2011]

Flere siktet etter treff

Flere av de lokale skytterne på helgas skytterstevne fikk fulltreff etter å siktet skikkelig. – Skytetreningen har båret frukter, sier veteranskytter Birger Bom Larsen til Agurknytt.
[28.06.2011]

Fly gikk i lufta

Hele dagen går det fly i lufta fra den lokale flyplassen. Dette er helt normalt, sier lufthavnbetjent Døsvald Vinge som en kommentar til klage fra en nabo.
[28.06.2011]